Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Твоят наръчник за лазерна епилация – как действа и защо е толкова ефективна?

naruchnik_lazerna_epilatsiya

Както вече сме ви споделяли, изборът за обезкосмяване с лазерна епилация би бил най-добрият за вас. Повече детайли защо този метод е толкова ефективен ще намерите тук.

На първо място човек трябва да се запознае с основните характеристики на дадено нещо, за да предприеме нужните действия. Това важи и в случая, в който обмисляте преминаването към процес на обезкосмяване чрез лазерна епилация. Какъв е принципът на действие и какъв ефект ще има върху вашата кожа ще разберете тук.

Лазерната епилация всъщност е концентрирана насочена лазерна светлина с точно определена дължина на вълната. Тази светлина се поглъща от пигмента меланин в косъма и благодарение на него лъчът достига стволовите клетки на космения фоликул. Това най-често води до забавяне на растежа на съответния косъм или до окончателното му изчезване.

Уверете се в предимствата на лазерната епилация, които тя ще ви донесе:

 • Прецизност – точно обработване на дадена зона, благодарение на гореописания начин за насочване на концентриран лъч светлина.
 • Бързина – спестявате време, доверявайки се на специалист, който ще свърши цялата работа вместо вас;
 • Изгодна цена в дългосрочен план – първоначалните разходи ще ви се сторят големи, но гелдайки вперспектива, този метод ще е най-изгоден за вас. Вижте актуалните ни цени ТУК.
 • Без врастнали косъмчета в бъдеще – вече няма да се налага да се справяте с грозни и болезнени враснали косми;
 • Лазерната епилация може да се приложи навсякъде – можете да си направите лазерна епилация навсякъде по тялото: на лицето, краката, гърба, подмишниците, бикини линията или навсякъде другаде, където имате нежелано окосмяване.

Резултатите от лазерната епилация зависят от редица фактори. Тук сме изброили 3-те по-важни, от които зависят ефективните и дълготрайни резултати от този метод на отстраняване на нежеланото окосмение:

 • Професионална диагностика при подбора на вида лазерен апарат спрямо типа окосмяване и фототипа на кожата;
 • Коректно изпълнение от сертифицирано лице на всяка от процедурите;
 • Спазване на предварително изготвения график на процедурите за всяка зона.

Други причини, пряко отразяващи се на ефекта от лазерните процедури, могат да бъдат – поддръжка между процедурите с грешни методи, отскубващи корена, като кола маска; неспазване на препоръките за грижа за кожата преди и след излагане на лазерна епилация и други.

Различните типове лазерна епилация се определят от типа лазер, който се използва. Разликата се определя от дълбочината, до която проникват лъчите на лазера – от 755 нанометра до 1064 нанометра.

 • Александрит- 755 нм
 • Диод- 808 нм
 • NDyag- 1064 нм.

Най-важното е да изберете правилния и квалифициран специалист, който да проведе коректно процедурите.

Възможно ли е лазерната епилация да отстрани досадните косъмчета завинаги?

Редица медицински проучвания показват, че при правилно проведен курс от процедури лазерна епилация, е възможно да се постигне дълготрайно или окончателно обезкосмяване при над 70% от пациентите. Средната успеваемост е 80-89% на дълготрайно отстраняване на космите в съответната третирана зона.

Както за всичко в живота, и тук има изключения. Например някои от „неписаните правила“ за не толкова успешен ефект от лазерната епилация са неправилен избор и настройки на апарата или в други случаи здравословни проблеми на пациента (хормони, приемани лекарства и др.) Всички тези притеснения ще отпаднат след вашата безплатна консултация на място в Milagros Laser Center.

След като се запознахте с основните принципи на действие на лазерната епилация, остана да ви напомним и стъпките за подготовка преди първоначалната и последващите процедури. Всички важни стъпки за подготовка ще намерите в нашата статия “15 съвета: Какво трябва да правите преди и след лазерна епилация”.

Защо да се доверите на Milagros Laser Center?

Нашият екип, съставен от опитни специалисти, е специализиран в услугите за лазерна епилация. Всеки от нас притежава нужния сертификат за работа с наличните лазерни платформи за обезкосмяване.

Възползвайте се от подробна и експертна консултация, снемане на анамнеза и прецизна диагностика – всичко това напълно безплатно!

Очакваме ви с широки усмивки на лицата, готови да се погрижим за вас по гарантирано качествен начин за гарантирано видими резултати. Всички наши услуги ще намерите ТУК.