Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Какво да НЕ правите след лазерна епилация?

kakvo da ne pravite sled lazerna epilatsiya

Самата процедура по обезкосмяване чрез лазерна епилация е безболезнена и напълно безопасна. Важно е известно време след преминалите манипулации, да спазвате някои изисквания за грижа за кожата след лазерно третиране.

Какво НЕ трябва да правите след лазерна епилация, ще научите тук – синтезирана информация и съвети за превенция на рискове след лазерни процедури. Ако изпълнявате тези препоръки, гарантираме ви, че няма да имате притеснения след посещение на салон за лазерна епилация.

lazerna epilatsiya

След процедура по лазерна епилация, особено на чувствителна зона като интим/подмишници, е нормално да се усеща лек дискомфорт като парене в третираната област. Много клиенти описват чувството като след много леко слънчево изгаряне. Кожата може да е леко зачервена и зоната около фоликула да е изпъкнала. Тези странични ефекти са нормални и отшумяват до ден-два. Ще забележите, че тези кожни реакции са видими и осезаеми само след началните сесии, докато косъмчетата са все още дебели и груби и се “опознават” с лазера. При правилно спазване на изготвения график на процедурите, окосмяването ще изтънява все повече и нежеланите ефекти ще се изолират.

Какво да правите в първите 24-48 часа след процедура по лазерна епилация:

📍 Силно препоръчваме да носите широки памучни дрехи.

📍 Избягвайте докосване/умишлен натиск върху третираната зона.

📍 Употребата на хидратиращ продукт със 100% съдържание на алое вера и/или хиалурон, или друга съставка за дълбока хидратация, е задължителна.

📍 Отложете СПА процедури като парна баня, сауна, джакузи, плувен басейн. При лазерна процедура наслагваме топлина в кожата. Кожата реагира с натрупване и поради тази причина не е препоръчително да има допълнително топлинно натрупване. 

📍 Отменете посещенията и на солариум – ултравиолетовите лампи още повече дехидратират дермата и повишават нейната чувствителност.

📍 Къпете се с малко по-хладка вода от нормалното, не по-рано от 2 часа след процедурата.

📍 Избягвайте каквито и да е тежки физически натоварвания, включително фитнес тренировки. Тежките натоварвания стимулират активността на потните жлези, което може да доведе до нежелани реакции на места за обезкосмяване.

📍 Нанасяй само лек грим (без алергени, с максимално натурален състав) след процедура по лазерна епилация на лицето. Забранени са и всякакви ексфолиращи продукти, било то маски за лице или кремове за тяло.

📍 Нанасяйте продукт със слънцезащитен фактор 50+ върху всяка третирана зона, изложена на светлина, независимо от сезона (да, дори и зимата). 

Какво да правите в седмиците между планираните сесии по лазерна епилация:

Цялостното поддържане на кожата в добро състояние между процедури се отразява и на по-качествените резултати от курса по лазерна епилация.

📍 Ексфолирайте кожата в третираната зона 4-5 дни след сесията, за да премахнете мъртвата или суха кожа. Не се притеснявайте ако понякога забележите зачервяване след тази процедура – бързо ще отшуми. 

📍 Между сесиите, когато косъмчетата започнат да растат отново, бръсненето и използването на крем депелатоар, са препоръчителните форми на обезкосмяване, гарантиращи траен резултат от лазерите. Обезкосмяване чрез отскубване на корена на косъмчетата, като например чрез епилатор, обезсмислят всички усилия до момента и забавят процеса.

📍 И отново – не забравяйте слънцезащитата с козметика със SFP 50+ по всяко време на годината.

📍 Не използвайте продукти за изкуствен тен (автобронзанти) до 7 дни преди предстояща сесия.

📍 Информирайте личния си медицински козметик ако започвате прием на предписани лекарства, хранителни добавки, или ако сте бременна или кърмите.

📍 Последно, но не и по важност – посещавайте студиото за лазерна епилация спрямо изготвения график. Процедурите са насрочени с умисъл и за гарнтирани резултати, този срок трябва да бъде спазен. 

Тъй като “плажният” сезон чука на вратата, ето и малко повече детайли защо плуването в басейни/ море/ езера не се препоръчва в продължение на 2-3 дни, поради риск от разнородни инфекции на третираните зони по тялото. Ето и кои са те:

💧 Водата в басейните се обработва с хлор и други дезинфектанти, които могат да причинят алергии и дразнене.

💧 Във вана с гореща вода кожата се изсушава и се натрупва допълнителна топлинна енергия, което може да причини подуване на третираната зона.

💧 В откритите водни пространства има висок риск от заразяване на кожата с различни бактерии, спямо флората и фауната на водния басейн.

Заключение

Превърнете в реалност мечтата си за гладка и красива кожа като следвате тези препоръки – лесно е и ви гарантира ефикасни и дълготрайни резултати! 

И отново да ви напомним – лазерната епилация в топлите месеци е напълно безопасна. Заповядайте в MILAGROS LASER CENTER и ще получите своята безплатна консултация, по време на която ще получите отговор на всички възникнали въпроси или притеснения.