Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Реалните рискове от лазерната епилация

riskove-lazerna-epilatsiya

Бихме определили премахването на нежеланото окосмяване като едно неприятно хоби както на дамите, така и на господата. Нормално е външният ни вид да ни вълнува, като главен фактор за самочувствие напоследък е именно красивата и гладка кожа. Правилно приложена, лазерната епилация постига големи и дълготрайни успехи. 

Сигурно повечето от вас се питат следния въпрос: Какви са реалните рискове от лазерната епилация? Ако прочетете до края, обещаваме – ще откриете нужните отговори.

А кои са ползите от нея, ще разберете в нашия блог Твоят наръчник за лазерна епилация – как действа и защо е толкова ефективна?

milagros laser center

Какви последствия има след процедури по лазерна епилация на кожата?

Най-често срещаният, но краткотраен страничен ефект от лазерна епилация, е леко подуване и/или минимално зачервяване на третираната зона. Тези последствия са възможни през първите няколко часа след процедурата, като чувството се асоциира с дискомфорт след леко слънчево изгаряне. Подуването и зачервяването отшумяват до няколко часа или в някои случаи в рамките на 1 до 3 дни, в зависимост от типа кожа. Междувременно се препоръчва да се използват продукти с охлаждащ ефект, за да бъде намален дискомфортът.

При някои клиенти оплакванията са описани като краткотрайно повишаване на чувствителността на третираната кожата и лек дискомфорт. Тези симптоми също изчезват съвсем бързо – в рамките на часове. В някои салони специалистите предлагат нанасяне на обезболяващ и охлаждащ продукт, за облекчаване на неприятното усещане. 

След проведена процедура е възможно и кожата да има леки промени в пигментацията. Както всички други последици от лазерна епилация, тази също не е перманентна и отшумява бързо, може би до ден-два. 

След дълги години употреба на кола маска, преминаването към процедури по лазерна епилация понякога предизвиква интересна реакция на кожата – парадоксално окосмяване. Какво означава това? Проучвания от клиенти в глобален мащаб споделят, че в такива ситуации между 2-ра и 3-та процедура по лазерна епилация наблюдават растеж на повече косми, вместо тяхното разреждане. Причината тук е, че дори и 3-4 седмици след кола маска все още има “заспали” косъмчета в друг етап на развитие, които не са били засегнати при предната лазерна процедура. Разбира се, това е може би най-рядко срещаното последствие от обезкосмяване с помощта на лазер и дори и да ви се случи, това не е плашещо. При такъв сценарий, специалистът, който се грижи за вашата гладка кожа, ще ви даде коректно обяснение и ще насрочи допълнителна процедура. 

Ето и един интересен факт, може би непознат за много от вас. Преди време, при лазерно обезкосмяване специалистите не са прилагали достатъчно мощност на машините и така са разбрали, че това всъщност предизвиква растеж на косъмчетата. И познайте – именно така са лекували косопада при плешиви хора.

Кога не се препоръчва обезкосмяване чрез лазерна епилация? 

Татуировки

Манипулацията не се извършва върху татуирана кожа, просто защото няма да бъде ефективна и е възможно лазерът да изгори третираната зона. Може би вече сте запознати, но нека обясним, че реално лазерът „търси“ пигмента, а не косъма. Т.е вместо вълните да влияят на косъма и да убият неговия фоликул, те ще паднат върху пигмента на татуировката ви. Това ще доведе до изгаряне на кожата, хиперпигментация или хипопигментация. По тази причина този тип обезкосмяване никога не се прави върху татуировки. 

Процедурата може да се извърши в зона, на не по-малко от 2.5 см от татуировката. 

Бременност

Както за много други козметични процедури и не само, лазерната епилация не се препоръчва по време на бременност. Препоръчваме ви да възобновите процедурите си най-рано 2 седмици след раждането – за ваше спокойствие и комфорт. Междувременно може да се поддържате отново с бръснене или в крайни случаи с методи на обезкосмяване чрез отскубване на косъма.

Бенки

При третиране с лазер, бенките задължително се маркират с бял молив или с бяла хартия, така че лъчите от лазера да не ги засегнат. Когато имате повече бенки или има някоя с неправилна форма, която ви притеснява, препоръчително е първо да се консултирате с дерматолог и тогава да потърсите услугите на специалист по лазерна епилация. Луничките, бенките и кожните петна имат свои особености, с които специалистът е запознат. 

Както вече добре знаете, в MILAGROS LASER CENTER работят квалифицирани медицински козметици, с години доказан опит в сферата. Те ще дадат своята оценка на това какъв тип процедура ви пасва най-добре, така че да се изолират всички възможни рискове. Всички детайли по темата ще получите по време на вашата безплатна консултация и снемане на анамнеза.

Разгледайте нашия ценоразпис и се свържете с нас за вашето първо посещение!