Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Предимствата на лазерната епилация пред всички други методи за обезкосмяване

metodi_na_obezkosmiavane

Омръзнало ви е от раздразнена обръсната кожа или зачервени подкожни косъмчета – обезкосмяване чрез лазерна епилация е вашето спасение!

В тази статия имате възможността да научите за някои от доказаните предимства на лазерната епилация спрямо останалите добре познати методи на обезкосмяване. Такива са фотоепилацията, бръсненето и стандартната епилация – с епилатор или кола маска.

Лазерната епилация вече е много по-познат и предпочитан метод за трайно отстраняване на окосмяването и на пазара у нас. Както с повечето нови и модерни технологии идващи от Западния свят и САЩ, тази процедура по перманентно обезкосмяване също придоби популярност години по-късно в България. Но това в случая е от полза – за всички изминали години практика на пазара в чужбина, лазерната епиплация се доказа като най-ефикасен начин за дълготрайно обезкосмяване на всички зони по тялото.

Ако все още не сте прочели нашата статия посвететна на същността на лазерната епилация, тук ще добавим отново кратко описание на този процес по трайно обезкосмяване. Ефектът на лазерната процедура се постига в резултат на поглъщането на енергията на лъча от пигмента на косъм във фаза на растеж, което предизвиква неговото последващо разрушаване.

Трябва да се има предвид, че процедурите по лазерна епилация трябва да бъдат повтаряни на определен период, указан от вашия личен специалист. Тези специфични интервали от време са съобразени с различните фази на растеж на самия косъм и именно изпълнението по график ще ви гарантира дългосрочни и видими резултати!

Сега нека разгледаме един по един останалите методи за отстраняване на косъмчетата от тялото и как те отстъпват по качество на лазерната епилация.

  • Бръснене

Бръснене в домашни условия – може би най-разпространеният начин за бързо отстраняване на окосмяването. Освен, че спестява време, чисто от финансова гледна точка този метод е и най-евтиният. Но … гледайки глобално над нещата, бръсненето е вредно както за кожата, така и за свободното ви време. Бръсначът дехидратира и може да нарани кожата ако се стигне до порязване или инфекция от замърсено ножче. А най-често срещанoто явление в случая е раздразнената и сърбяща кожа. Друг недостатък е нуждата от почти ежедневно повтаряне на процедурата, ако желаете да имате перфектно гладка кожа.

  • Епилация

Епилатор – кошмарът на всяка жена. Освен досадният шум на машинката, болката, която причинява също не е за подценяване. Разбира се, много зависи колко е голям вашият праг на болка, но средностатичстически всяка жена изпитва доза болка по време на епилация, особено в по-деликатните зони. Друг голям минус е и появата на подкожни косъмчета, които могат да доведат до възплаление след разчесване или изтискване. Обърнатите косъмчета ще са само минал кошмар ако се доверите на лазерната епилация. 🙂

Освен епилатора, друг метод за епилация, отскубващ корена на косъмчетата, е нанасянето на кола маска. Тук и нивото на болка е по-високо, и стойността, която ще заплатите на годишна база. Восъчната депилация работи върху всички типове кожа, но струва почти 10 пъти повече през живота ви от лазерните процедури за обезкосмяване. Въпреки всичко това, методът на обезкосмяване чрез кола-маска все още има своите верни поддръжници. Години наред у нас това беше най-предпочитаният траен и сравнително бърз начин за обезкосмяване, но сега е търсен по-скоро от дами на възраст 50+ (жени свикнали с рутината и лоялни клиентки на козметични студиа).

  • Фотоепилация (IPL технология)

През изминалите 5-6 години навсякъде се промотира опцията за лесна и трайна епилация в домашни условия, с помощта на IPL фотоепилатори. IPL  в буквален превод означава интензивна пулсираща светлина. Тази технология използва интензивни светлинни импулси, вместо лазерни лъчи. Те представляват различни дължини на вълната, които се разпръскват, вместо да останат в насочен лъч и само някои от тях ще бъдат ефективни. Според проучвания, потребителите на IPL, като например Philips Lumea, виждат 80% намаление на нежеланото окосмяване след повече от 10 процедури. Допълнителен недостатък на тази технология за отстраняване на нежеланото космяване е, че устройства работят само при светли до средни тонове на кожата. При по-тъмните типове кожа съществува рискът от изгаряне.

Заключение:

Лазернато обезкосмяване има редица предимства спрямо останалите методи. То е с дълготраен ефект, безопасно е и е приложимо през цялата година. Лазерната епилация е ефективен метод за перманентно премахване на нежеланото окосмяване. Избирайки процедурите по лазерна епилация вие ще спестявате много време, средства и усилия.

Запознайте се с нашите цени и запазете своя час за безплатна консултация при нас още сега!

НОВА ПРОЦЕДУРА
ЗА ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ