Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Лазерна епилация за мъже – кои зони за обезкосмяване са най-предпочитани?

lazerna epilatsiya mazhe

Представителите на мъжкия пол изявяват все повече интерес към дълготрайното лазерно обезкосмяване. В тази статия ще научите повече за процедурите по лазерна епилация за мъже, както и кои са най-търсените зони за премахване на нежелано окосмяване.

Епилацията при млади момчета, както и при зрели мъже, отдавна не е въпрос на суета или следване на модни тенденции. Днес тя показва желанието на мъжете да поддържат естетически привлекателен външен вид. Все повече мъже се подлагат на процедури за лазерно обезкосмяване. Според проучване в Англия, броят на мъжете търсещи процедури по лазерна епилация е нараснал с 85% през последните години.

И тук е моментът да отбележим – в това няма абсолютно нищо лошо. Както жените, така и мъжете търсят най-лесния и ефективен начин да се оттърват от нежеланото окосмяване. Можем да приемем интимната част за една от първите зони за обезкосмяване от мъжкото тяло. И до днес тя е най-желаната зона за депилация – сещате се по какви причини.

История на мъжката интимна епилация

Депилацията на интимните зони при мъжете достига до нас благодарение на жители от Изтока. Премахването на косми от интимните зони се превръща в необходима процедура, за да спомага за поддържане на хигиената на кожата в интимната зона. 

А сега и нещо по-интересно за мъжете от  Древна Гърция. Те са премахвали космите с цел да се доближат повече до божествените образи, които са изобразявани под формата на каменни статуи.  Друг факт защо гладиаторите са държали на гладка кожа – по този начин те подчертавали своите мускули, което ясно показвало голямата сила на един грък. 

И нещо брутално болезнено – известен е и метод, чрез който войните са се борили с окосмяването по тялото като са навивали космите си на нишка с голяма дебелина и са издърпвали рязко. Настръхнахте ли само като си го представите?

Какво поражда засиленото окосмяване при мъжете?

Прекомерното окосмяване при мъжете често най-често се дължи на високи нива на хормони, произвеждани от надбъбречните жлези. Окосмяването на някои специфични области на тялото зависи главно от количествата на тестостерон в кръвта.

Разбира се, не винаги окосмяването е резултат от завишени хормони. Фактори като ген, възраст и етнос също играят важна роля.

lazerna epilatsiya mazhe

И тук ще ви споделим и един пикантен факт, мнение на сексолозите. Според тях тези мъже, които се грижат за себе си, са по-привлекателни за жените. Логично е, нали?

Скъпи мъже, заповядайте при нас в MILAGROS LASER CENTER. Тук ще получите нужното внимание и информация за процедурите по лазерна епилация. А в тази статия ще ви представим и някои от най-предпочитаните зони за лазерно обезкосмяване на мъжкото тяло според нашите клиенти от мъжки пол. Освен интим ( в нашия ценоразпис ще намерите като “слип”), ето и кои са останалите 3 най-търсени зони:

Гърди

Мненията по въпроса дали мъжките гърди трябва да са обезкосмени са биполярни. Всеки си има собствен вкус и усеща как се чувства най-добре в кожата си. Женските гледна точка по въпроса също се разделя в двете крайности.  Докато за някои жени мъж без косми на гърдите не е достатъчно мъж, за други гладкият вид на кожата като тази на спортистите, актьорите и фитнес-моделите, е за предпочитане.  А наболите косми от редовно бръснене не са никак приятни – нито на вид, нито на допир.

lazerna epilatsiya mazhe

Гръб и рамене

Нещата са очевидни – мъж с косми по раменете и по гърба не е секси. Тук спор няма. 🙂

Подмишници

Обезкосмяването на мъжките подмишници е може би на първо място с цел поддържане на по-добра хигиена в тази област, а след това с чисто естетическа цел. Много спортуващи избират лазерната епилация за подмишници, но напоследък и на краката. Тази зона за дълготрайна епилация чрез лазер ще придобива все по-голяма търсеност сред мъжете, които обичат “лекотата” особено през летните месеци.

Оформяне на контур на брадата

И нещо ново към момента – много мъже със силно окосмяване по лицето, се възползват от процедура по лазерна епилация на лицето (където позволява), с цел оформяне на скулите и брадата си. Оформяне на контур на брадата е сред най-желаните процедури и при нас в MILAGROS.  Няма спор, че много мъже държат на естетически красивия вид на своята брада.

kontur brada

Вижте нашите актуални цени ТУК. Очакваме ви с големи усмивки и готови да ви дадем най-добрите услуги по лазерна епилация, с гарантирано високо качество!

НОВА ПРОЦЕДУРА
ЗА ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ