Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Лазерна епилация през лятото – да или не?

lazerna epilatsiya lyatoto

Любимият на много от нас горещ и весел сезон, лятото, е съвсем близо! Това поражда и някои важни питанки у много клиенти. Дилемата на годината се казва “Лазерна епилация през лятото – да или не?”. Отговорът е ДА – научете защо. 🙂

Лятото или т.нар. сезон на банските, изисква по-специална подготовка за външния вид на кожата ви. Дамите желаят да са с перфектно гладка, здрава и блестяща кожа, а господата – атрактивни, с поддържано тяло и обезкосмени зони, които да осигуряват комфорта им през горещите месеци.

Много от хората остават заблудени от митове, гласящи, че провеждането на процедури по лазерна епилация през лятото не се препоръчват и са опасни за здравето. Ами не е така, най-важното е да спазвате препоръките, които ви дава вашият личен медицински козметик и да следите как кожата ви реагира на условията (без значение от сезона).

Сред изобилието от противоречива информация вероятно е трудно да се ориентирате къде свършват митовете и къде започват фактите. Нека разгледаме повече детайли по темата, като ви разкажем някои важни факти за лазерната епилация по време на летния сеозн.

Само допреди няколко години фактът, че сесиите по обезкосмяване с лазер са невъзможни през лятото бяха реалност, а не мит. С “първобитните” лазерни системи, лъчението върху кожа дори с лек слънчев загар беше трудно възможно и почти без никакъв ефект. Колкото по-тъмен епидермисът, толкова по-трудно лазерните лъчи намират меланина в космения фоликул, т.е разрушаването му ставаше неефикасно.

Слава Богу, молитвите на всички лазерни козметици бях чути и оборудването в тази индустрия стремглаво засили развитието си и към днешна дата на пазара има изключително интелигентни лазерни апарати. Те са склонни да обработват качествено и ефективно и по-тъмна кожа, като все пак има някои изисквания които трябва да бъдат спазени преди извършване на процедура.

🔆За да се радвате на отлични резултати, не трупайте тен 1-2 седмици преди и 1-2 седмици след процедура по лазерна епилация. Тук не става дума единствено за ходене на плаж, а по принцип за излагане на слънце за по-дълъг период.

🔆 Две седмици след третиране с лазер също не трябва да посещавате и соларно студио. Другият популярен метод за придобиване на бронзов загар, автобронзантите, трябва да се преустанови или да се използва внимателно, само между процедурите. 

🔆Ако по рождение имате по-тъмна кожа или просто придобитият тен избледнява по-бавно при вас, дали подлагането на процедури с лазер ще бъде ефикасно за вас, както през лятото, така и през друг сеон?

Отговорът отново е ДА!

lazerna epilatsiya

С модерно поколение системи за лазерна епилация, каквито използваме в MILAGROS LASER CENTER,  се работи безопасно и върху по-тъмен епидермис. Медицинският козметик на място ще използва правилните настройки, с правилното количество енергия, като така напълно се избягват рисковете от хипер- или хипопигментации.

В заключение уверено потвърждаваме твърдението, че лазерната епилация през лятото е напълно възможна. Основните изисквания са по време на процедурите да не събирате активно тен и да се доверите на опитен специалист. 

Очакваме ви при нас, където екипът ни с удоволствие ще сподели с вас ценни съвети за третиране на зоната преди и след манипулацията, които да следвате. Първа точка в списъка със съветите е разбира се е нанасянето на слънцезащита с висок фактор. Само тогава мисия „Гладка кожа“ ще бъде успешна.