Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

Фотоепилация у дома или професионална лазерна епилация

fotoepilatsiya ili lazerna epilatsiya

В тази статия сме ви подготвили информация за разликите между домашното обезкосмяване чрез фотоепилация и професионалните процедури по лазерна епилация.

Отстраняването на нежелано окосмяване чрез фотоепилация се извършва от мощни лампи-светкавици, чиято технология не е толкова ефективна, колкото тази на лазерите. Дълготрайното обезкосмяване може да бъде постигнато само чрез разрушаване на космения фоликул, което се постига най-ефикасно чрез лазерна епилация. 

Действието на фотоепилацията

То се базира на принципа на селективната фототермолиза – т.е космите във фаза на растеж избирателно поглъщат светлината, излъчена от лампите на фотоепилатора. По този начин стъблото и луковицата на косъма биват унищожени. Фотоепилация на добро ниво в домашни условия, ви предлага фотоепилаторът Philips Lumea, който е най-популярен и купуван у нас.

Поради широкия спектър на излъчване, въздействието на фотоепилаторите върху окосмяването е по-малко ефективно. Също така, ако уредът не се използва правилно, вероятно е да настъпят и някои увреждания на кожата, тъй като тя не е изолирана от облъчването. Такива могат да бъдат пигментиране или изгаряне, ако кожата е била третирана на по-висока степен на уреда от нейната поносимост. Това са едни от често срещаните рискове от лична епилация у дома с уред за масово производство.

philips lumea

Действието на лазерната епилация

След общата информация за фотоепилацията, нека сега разгледаме и с какво лазерната епилация превъзхожда фотоепилацията и защо услугите, извършени от медицински консултанти с опит, ви гарантират безболезнени и качествени процедури.

В случая с обезкосмяване чрез лазерна епилация, лазерните фотони се поглъщат от космените стъбла. Те се загряват до висока температура и на свой ред предават топлинната енергия на фоликула, което води до трайното му унищожаване. По този начин лазерите въздействат конкретно върху космените стъбла и фоликули, без поражения върху обкръжаващата кожа.

Четирите най-разпространени видове лазери, използвани в глобален мащаб са рубинов, александритен, диоден и Nd:Yag. Какви са техните характеристики може да научите в нашата статия ТУК.

lazerna epilatsiya milagros

Ето и основните разлики между двата метода на обезкосмяване в детайли:

  • Фотоепилацията най-често се прави в козметични салони за красота от персонал без медицинско образование и квалификация. С лазерна технология имат право да работят само обучени медицински лица.
  • Бързината е от съществено значение, особено за големи зони на тялото като крака, гърди, гръб или ръце. Високотехнологичните лазери, каквито използваме в Milagros Laser Center, поддържат скорост от 2 Hz и мощност над 2000 W, а фоепилаторите – скорост 1Hz средно. Това означава, че специалистите ни извършват епилация с лазера ни 2 пъти по-бързо – това пести времето ви, ценете този невъзвръщаем ресурс.
  • Болката при фотоепилацията е по-осезаема, като това може да се отрази негативно и върху кожата. От другата страна, лазерната епилация е напълно безболезнена – единственото, което може да усетите е леко боцкане,пощипване, което със сигурност не се асоциира с болка.. Е това не е ли достатъчна причина да изберете комфорта за себе си и да се доверите на нашите процедури по лазерна епилция.

MILAGROS LASER CENTRE разполага с последно поколение лазери за постигане на траен резултат, които гарантират комфорта, резултата и безопасността за нашите клиенти. Запишете своя час за безплатна консултация още сега – квалифицираният ни екип ви очаква с топло кафе и усмивка!