Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

7 причини за възникване на рискове от обезкосмяване чрез лазерна епилация

7 prichini featured image

Няма да се уморим да повтаряме, че лазерното обезкосмяване ще промени живота ви в положителен аспект. А дали има негативни последствия от процедурите? Прочетете 7 причини за възникване на рискове от обезкосмяване чрез лазерна епилация.

Новият ни блог може да се приеме като продължение на предходната ни статия за Реалните рискове от лазерната епилация. Ще ви въведем още повече в това какво може да очаквате като неприятни последствия ако сте избрали грешен салон, специалист или апаратура.

В интернет ще попаднете на поредица от безумни митове за процедурите по обезкосмяване чрез лазерна епилация. Стартирайки от това, че тя не работи ефикасно, до това, че причинява тежки заболявания на кожата, та дори и рак. След детайлно проучване, в следващите редове ще откриете нашите 7 най-важни съвета за безопасност от квалифицирани специалисти в областта. 

Ето и кои са 7-те причини за възникване на рискове при започване на процедури по лазерна епилация.

1. Погрешен избор на козметик/специалист

Тази професия се развива паралелно с безспирния напредък на технологиите. Познанията на кварталните козметици са били задоволителни преди, но днес дори курсово обучение с продължителност половин/една година на медицинските лазерни специалисти не е напълно достатъчно. Както всичко в живота, гарантираното качество идва с опита. Ние препоръчваме да изберете центрове с медицински лица, посветили минимум 3 години на обучение и практика в сферата. Точно това ви предлагаме и ние – екип от опитни и квалифицирани специалисти по лазерна комуникация.

2. Погрешен избор на апаратура за лазерна епилация

Към момента на пазара у нас може да срещнете много на брой апарати за лазерна епилация, използващи съответен вид лазер – рубинов, александритен, диоден или Nd:Yag. Повече за тях може да научите в нашата статия Видове лазери, използвани за лазерна епилация. Ако вашата кожа не подлежи на процедури с александритен лазер например, вероятно е да получите неприятни последствия след процедурата, като изгаряне и раздразнителност на кожата.

В края на краищата, всичко опира до това да изберете правилния квалифициран медицински козметик, който не би допуснал подобна грешка.

3. Погрешно избрани параметри на апаратурата за лазерно обезкосмяване

За да има видим ефект от качествената апаратура за процедури по лазерна епилация, е от изключителна важност специалистът да зададе правилните параметри. Дължина на вълната, диаметър на лъча, продължителност и честота на импулса са основите при избор на програма за лазерна процедура. Ако някой от тези параметри не е правилно зададен, рискът от изгаряне или засилване на окосмяването се увеличава. Може да се повтаряме за пореден път, но няма как да не наблегнем на това, че винаги най-важен е изборът ви на терапевт. Изборът на машината за лазерна епилация трябва да е второстепенен, тъй като и най-добрите машини не работят сами. 

център за лазерна епилация

4. Погрешно определен фототип на кожата преди процедурите

Най-популярната класификация на типовете кожа е системата Фицпатрик. При нея кожата се определя от 6 различни категории – фототипове от I до VI. Тази система определя количественото съотношение между меланина в косъма и този в кожата. Това оформя и преценката с какъв апарат и с какви параметри да се третира даден участък чрез лазерна епилация. 

5. Погрешно снемаме на анамнеза

Първоначалната консултация, с избрания от вас специалист, е изключително важна, тъй като именно тогава вие ще получите и вашия персонален график за извършване на процедурите. Нужният брой лазерни процедури и периодът между всяка една от тях, се определя на база снетата от медицинския козметик анамнеза. Именно затова професионалното мнение е супер важно – коректно отношение може да намерите при нас в MILAGROS LASER CENTER. 

6. Погрешно третиране на космите между процедурите

Както знаете, между самите процедури по обезкосмяване чрез лазерна епилация, е задължително да използвате методи на премахване на косъмчетата, които не включват отскубване на корена на фоликула. Най-препоръчваният метод е чрез бръснене, но някои хора използват и крем депелатоари. Избягвайте епилаторите, за да имате по-качествени резултатите от цикълът на провеждане на лазерна епилация. По-подробна информация за всички методи на обезкосмяване ще намерите в нашата статия “Предимствата на лазерната епилация пред всички други методи за обезкосмяване”.

7. Погрешна подготовка преди първата процедура по лазерна епилация

Преди провеждането на първа процедура по лазерна епилация се изисква подготовка – не е нещо сложно, но има стъпки, които трябва да се следват, за да откриете видими резултати. Повече за тях може да прочетете тук: 15 съвета: Какво трябва да правите преди и след лазерна епилация. Съответно, ако пропуснете тази предварителна подготовка е доста вероятно да възникне някой нежелан риск след първата процедура.

Към настощия момент, лазерната епилация е единственият напреднал съвременен метод за дълготрайно обезкосмяване. В дългосрочен план той ще ви спести не само пари, но и време, и болка. Разгледайте нашите цени и изберете подходящата процедура за вас ТУК. 

Свържете се с нас за безплатна детайлна консултация – очакваме ви на ул. „Горски Пътник“ 40В.

НОВА ПРОЦЕДУРА
ЗА ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ