Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

3 Мита за Лазерната епилация, които науката опровергава

център за лазерна епилация

Запознайте се с 3 от най-популярните митове за лазерната епилация – вярвайте само на фактите, те казват достатъчно.

МИТ 1: Риск от рак на кожата

Лазерната епилация се ползва в световен мащаб като ефективен метод за отстраняване на нежелано окосмяване повече от 20 години и досега няма известен случай на рак на кожата в следствие третиране с лазер.

Защо е невъзможно да се предизвика рак на кожата с лазер?

Смята се, че UV лъчите от слънцето са един от възможните причинители на рак на кожата. UV лъчите са в късия спектър на светлината. Докато дължината на вълната на импулса на лазерите за епилация е в дългия спектър – варира от 755 нм до 1064 нм. Ракът на кожата се причинява от малформации на бенки. При третиране с лазер, бенките задължително се зачертават с бял молив.

лазерна епилация

МИТ 2: Лазерната епилация на интимната област при жените може да увреди яйчниците

Това е абсолютно невъзможно. Импулсът е толкова малък, че прониква само на около 7 мм до 1 см в косъма, без да засяга околните тъкани. Невъзможно е импулсът да достигне, който и да било вътрешен орган.

МИТ 3: Лазерната епилация може да попречи на забременяване

Няма доказателства в световен мащаб, които да сочат, че лазерната епилация може да причини пряко или косвено безплодие поради особеностите на технологията. Тъй като импулсът е изключително малък, той по никакъв начин не може да засегне яйчниците, матката или който и да било друг вътрешен орган.

Като заключение бихме казали, че не е препоръчително да вярвате на всичко изписано във форуми в интернет или в социалните мрежи. Единственото мнение, което може да зачитате, е това на медицинския козметик, който ще ви снеме анамнезата при първата безплатна консултация.

Заповядайте при нас в MILAGROS LASER CENTER и ще научите истината за лазерната епилация…в компанията на ароматно кафе и усмихнат екип.