Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

15 съвета: Какво трябва да правите преди и след лазерна епилация

Какво-трябва-да-правите-преди-и-след-лазерна-епилация

 

Ако търсите съвременен метод за трайно премахване на нежелано окосмяване може да се доверите на процедури по лазерна епилация!

През последните години обезкосмяването чрез лазерна епилация набра популярност и се превърна в една от най-предпочитаните техники за епилация. Напредъкът в лазерно базираните технологии направи процедурата по-безопасна и по-добра алтернатива за красива и гладка кожа. С правилна подготовка резултатите са гарантирани и може да ги запазите с години.

 

Ето ги нашите полезни съвети за това какво да правите преди, по време и след процедурите. Тези насоки ще ви помогнат да постигнете максимални резултати.

1. Преди да започнете обезкосмяване чрез лазерна епилация, посъветвайте се със специалист, за да ви препоръча броя на процедурите, от които се нуждаете за постигане на най- добри резултати.

2. Преди да започнете процедури по лазерна епилация, спрете да използвате продукти за грижа за кожата със силни съставки като ретиноиди, салицилова киселина, хидрокси киселина и бензоил пероксид.

3. Избягвайте обезкосмяването чрез агресивни техники, кола маска или изрусяване на косъма в продължение на 6 седмици преди процедурите, тъй като изтръгването на косъма с корена ще намали ефективността на вашето лазерно лечение.

4. Избръснете космите в деня преди процедурите, защото така ще насърчите космения фоликул да навлезе в етапа на активен растеж, който е идеалният етап за лазерната епилация. Бръсненето премахва по-дългите косми, като същевременно с това запазва корена непокътнат.

5. Вземете душ непосредствено преди процедурата по лазерна епилация и почистете зоната за третиране. Избягвайте използването на каквито и да е продукти за грижа за кожата преди процедурата.

6. Избягвайте лосиони, масла и дезодоранти преди процедурата. Кожата трябва да бъде чиста и суха! Всички видове хидратираща и подхранваща козметика могат да попречат на лазера да достигне до корена.

7. Посъветвайте се със специалисти относно приема на лекарства.  Ако се налага прекратете приема на медикаменти, които разреждат кръвта, като аспирин, противовъзпалителни лекарства или антибиотици преди процедурата.

8. Препоръчително е най-малко две седмици преди лазерна епилация да се въздържате от ботокс и дермални филъри. Освен това е важно да избягвате всякакви лечения, които повишават чувствителността на кожата, като микродермабразио или химически пилинг. В седмицата преди процедурата прекратете употребата на продукти, които причиняват фоточувствителност!

9. Започвайки лазерна епилация е важно да знаете, че окосмяването няма да бъде елиминирано веднага по време на процедурата, а това ще се случи по- бавно, през следващите няколко седмици. Това е така, защото всеки от космените фоликули се намира в отделни цикли на растеж. Тези зони ще бъдат третирани при последващи посещения, докато повторното израстване не бъде елиминирано.

10. Избягвайте подлагането на слънце – не се препоръчват слънчеви бани и солариум. Важно е да се използва висококачествен слънцезащитен крем, тъй като именно излагането на UV лъчи може да раздразни третираната кожа и да усложни процеса на епилация. Препоръчително е през първите 24 часа след лазерна епилация да избягвате всички видове топлинни процедури. Горещи душове или вани, сауни, парни бани – те могат да доведат до инфекция. Специалисти препоръчват след процедурата по лазерна епилация да се избягва излагането на слънце до 2 седмици. UV светлината, включително тази от солариума, може да доведе до белези или трайна пигментация.

Алтернативите за тен без излагане на слънце, като спрей за тен или продукти за автобронзиране, могат да се използват между сесиите на епилация, ако употребата им да бъде преустановена 2 седмици преди следващата планирана сесия.

lazerna epilatsiya lyato

11. Внимателно ексфолирайте третираната кожа 2-3 пъти седмично с помощта на луфа или кърпа. Това ще сведе до минимум риска от развитие на врастнали, подкожни косми.

12. Ако имате нужда от обезкосмяване между процедурите, продължете да се бръснете, вместо да скубите или вместо да използвате кола маска!

13. След процедурата по лазерна епилация вземете хладък душ!

14. Препоръчително е да избягвате използването на всякакви парфюми или дезодоранти в продължение на 48 часа след процедурата по лазерна епилация!

15. Ще ви трябват между 2-6 процедури, за да постигнете резултатите, които искате! Обикновено областите с бърз растеж на окосмяване изискват повторни процедури на всеки 4-8 седмици. В области, където косъмът расте по – бавно, процедурите могат да се разпределят на всеки 12-16 седмици.

Най-често срещаният, но краткотраен страничен ефект от лазерна епилация е подуване и зачервяване в зоната на третиране. Възможно е през първите няколко часа човек да чувства кожата си като след леко слънчево изгаряне. Подуването и зачервяването отшумяват в рамките на 1 до 3 дни, като през това време е добре да се използват продукти с охлаждащ ефект, за да бъде намален дискомфорта.

 

Защо да се доверите на MILAGROS LASER CENTER?

  • Центърът е специализиран в лазерното обезкосмяване.
  • Екипът на центъра е съставен от специалисти с дългогодишен опит, фокусирани в работата с лазерни платформи за обезкосмяване.
  • Ще получите подробна и точна информация относно всички особености на лазерната епилация
  • Може да се възползвате от подробна и експертна консултация, снемане на анамнеза и прецизна диагностика.
  • Гарантирана качествена процедура с гарантиран видим резултат!

Прочетете повече за нас тук: https://milagros.bg/lazeren-centar-milagros/

НОВА ПРОЦЕДУРА
ЗА ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ