Подарък 50 лв ваучер за нови клиенти.  Регистрирай се тук

10 мита за лазерната епилация, за които трябва да знаете истината

лазерната епилация 10 мита

Ето ги 10-те най-популярни мита за лазерната епилация, които често чуваме и които просто не са верни.

Много хора не се решават да изберат за себе си лазерната епилация заради широкоразпространените митове за нея. Е, време е да ги развенчаем! 

МИТ 1: Лазерната епилация не е доказана като безопасна

Това е заблуда! Безопасността при процедурите по лазерна епилация зависи от вида лазер, който се използва. Важно е, когато изберете салон за лазерна епилация, да се уверете, че отивате при опитен специалист и лазерна система, която е надеждна.

МИТ 2: Процедурите са еднакви за всички

Всъщност структурата на косъма при всеки е различна. Разумно и препоръчително е първо да направите консултация в салон за лазерна епилация , за да определите резултатите, които можете да очаквате. Резултатите, които може да постигнете в салон за лазерна епилация могат да варират в зависимост от различни фактори: дебелината на косъма, тена и от типа кожа. Най-добрият начин да разберете как окосмяването ви ще реагира на лазерната епилация е като първо се консултирате със специалисти.

МИТ 3: Лазерната епилация води до по-голямо окосмяване

Абсолютно НЕ! Процедурите по лазарна епилация не водят до стимулиране растежа на повече косми. Всеки човек има своите модели на растеж на косъма и тялото на всеки произвежда окосмяване по различен начин. Докато някои губят окосмяване по тялото с течение на времето, други забелязват увеличаване на растежа на косъма с напредване на възрастта. Лазерите могат да унищожат съществуващите космени фоликули, те обаче няма да попречат на образуването на нови космени фоликули.

МИТ 4: Лазерната епилация не работи за определени цветове на косъма

И това е голяма заблуда! Днешните висококачествени лазерни системи са се развили, за да се насочат към цветовете на косми, които преди са били трудни за премахване. И черните, и червените косми могат успешно да бъдат премахнати с модерни лазери. Бели и сиви косми няма да могат да бъдат премахнати чрез лазерно лечение, тъй като тези цветове нямат пигментация.

МИТ 5: Ще ви е нужна само една сесия

Невъзможно е да премахнете целия растеж на космите чрез една сесия в салон за лазерна епилация. Косъмът расте естествено в различни цикли и в различно време. Докато процедурата с лазерна епилация е насочена към космите, които вече са се развили по тялото ви, винаги ще има други фоликули, които тепърва ще поникнат в нови косми. Най-добрият начин за постигане на резултати е като се подложите на няколко процедури в салон за лазерна епилация, когато всеки космен фоликул може да бъде лазериран в оптималният период на растеж.

10 mita za lazerna epilatsiya

МИТ 6: Лазерите ви излагат на радиация

Системите за лазерна епилация, одобрени от FDA, не излъчват радиация. Докато излъчването съществува между светлинните бариери на лазера, то не излиза от това пространство, така че не е вредно. Избирайте такова студио, което разполага с последно поколение апаратура !

МИТ 7: Изгарянето е страничен ефект от процедурите

При добрия специалист и надеждна техника рискът от изгаряне е сведен до миниум, но все пак е възможно да възникнат изгаряния от процедури за лазерна епилация. Важно е да се отбележи обаче, че те са изключително редки случаи и са само временни. Потенциалните пациенти с тъмна кожа са най-податливи на този страничен ефект и оценката на кожата ви преди лечението ще помогне за определяне на очакванията.

МИТ 8: Процедурите са болезнени

Повечето пациенти съобщават, че лазерната епилация е много по-малко болезнена от други терапии за епилация, като кола маска. Някои пациенти може да почувстват дискомфорт при лазерно лечение, а някои може да не изпитват никаква болка или дискомфорт. Ако сте чувствителни към болка, може да почувствате евентуален дискомфорт, но той определено е далеч от болезнен.

МИТ 9: Резултатите ще останат за цял живот

Лечението с лазерна епилация не може и не трябва да бъде описвано като гаранция за пълно обезкосмяване за цял живот, а като ефективно лечение за намаляване и премахване на текущия растеж на космите. Лазерите могат да намалят броя на космите до 80%, а след третирането самите косми ще растат по-тънки или изобщо няма да ги има.

МИТ 10: Процедурите по лазерна епилация са много, много скъпи

Е, разбира се, по-скъпи са от закупуването на пакет самобръсначки, но двата типа окосмяване нямат нищо общо. Всъщност, в дългосрочен план лазерната епилация е един от най-икономичните варианти за обезкосмяване. Само си представате сумата, която ежеседмично отделяте за кола маска или закупуване на самобръсначки… Освен финанси, лазерната епилация спестява много време и нерви. В динамичните времена, в които живеем, това е една от най-добрите инвестиции, която можете да направите за себе си. И за да ви бъдем максимално полезни, ние от студио за лазерна епилация Milagros ви предлагаме възможност за разсрочено плащане на мечтаните от вас процедури, и то без никакво оскъпяване!

Ако имате въпроси, свързани с процедурите по лазерна епилация, нашият опитен и квалифициран екип от специалисти в студио за лазерна епилация Milagros е насреща! Свържете се с нас, за да насрочите консултация още сега – намерете контактите ни ТУК.